0 item(s)

0.00

Je winkelmand is momenteel leeg.

Continue Shopping

Leergang

Leergang Netwerken met Energie

Leergang Netwerken met Energie start 16 januari 2020

Inschrijven kan nog tot eind november!

Ben je programmaleider, manager, strategisch adviseur of organisatiekundige en:

 • Werk je op een beleidsterrein waarin veel verschillende partijen betrokken (moeten) zijn?
 • Werk je aan opgaven die sector overschrijdend zijn?
 • Wil je een netwerk opstarten?
 • Wil je veranderkracht in een netwerk mobiliseren?
 • Wil je de kwaliteit van relaties in een netwerk kunnen duiden?
 • Wil je leren werken met rollen, belangen en posities in een netwerk?
 • Wil je leren hoe je energie in een netwerk kunt duiden en sturen?

Dan is deze leergang zeker wat voor jou! Met inbreng van jouw eigen praktijk, wetenschappelijke inzichten en instrumenten uit het boek “Netwerken met energie, gereedschap voor co-creatie” lopen we samen met je op, zodat je resultaatgericht in complexe omgevingen leert opereren.

 

Download de folder Leergang Netwerken met Energie 2020

 

Inhoud

De toenemende verstrengeling van maatschappelijke, technologische, ecologische en economische ontwikkelingen maakt dat organisatiegrenzen vervagen en samenwerking nodig is. En dat gaat over relaties tussen mensen in het netwerk. Vooral in netwerken zonder formele hiërarchische verhoudingen en feitelijke verplichtingen waar men in alle vrijheid verbinding zoekt met anderen. Dat vraagt een andere aanpak dan projectmatig werken, immers dat is een te lineaire aanpak. Wat je wilt leren is navigeren in complexiteit.

Het instrumentarium dat Netwerk&Co in deze leergang gebruikt, vindt zijn basis in de theorie over levende netwerken, die werd ontwikkeld in het proefschrift “Netwerken als levend weefsel” van Eelke Wielinga in 2001. Gedurende de periode 2008-2013 was de netwerk benadering basis van het overheidsprogramma “Praktijknetwerken” waarmee grote aantallen netwerken in alle agrarische sectoren werden ondersteund.

 • Dag 1 Werkprincipes: wat zijn de principes van netwerkend werken?
 • Dag 2 Doelen bepalen: hoe werkt dat in een netwerk?
 • Dag 3 Strategie bepalen: hoe beweeg je tussen posities en maak je gebruik van drijvende krachten voor verandering?
 • Dag 4 Navigeren in complexe opgaves: hoe zorg je in een grillig proces voor voortgang en planning en hoe kun je ontwikkelend ontwerpen in een netwerk?
 • Dag 5 Realisatie: hoe maak je resultaten zichtbaar gaande het proces?

Praktische informatie

We starten met een tweedaagse op donderdag 16 januari en vrijdag 17 januari 2020, de derde dag is op donderdag 20 februari, dag 4 op donderdag 19 maart en dag 5 op dinsdag 21 april. Alle dagen werken we van 9.30 tot 16.30 uur. De laatste dag (dag 5) is van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Totale kosten zijn € 3.275,- ex BTW met inbegrip van lunch en locatiekosten. Je ontvangt voor deze prijs ook een exemplaar van het boek “Netwerken met Energie” en een bijbehorende set Quick Reference kaarten met de tools. De prijs is exclusief mogelijke overnachtingen. We zitten in Landgoed de Horst in Driebergen (www.landgoeddehorst.nl)

Heb je belangstelling voor de leergang? Laat ons dat uiterlijk 16 oktober weten via een email aan lidwien@netwerkenco.nl. definitief aanmelden kan daarna nog.

De trainers

Deze leergang wordt gefaciliteerd door onze ervaren trainers en facilitatoren Lidwien Reyn en Bowine Wijffels

LIDWIEN REYN

lidwien@netwerkenco.nl
06-18987661
www.bureaumozaiek.nl

BOWINE WIJFFELS

bowine@netwerkenco.nl
06-51204682
www.nature-wise.nl