0 item(s)

0.00

Je winkelmand is momenteel leeg.

Continue Shopping

Wat doen we

Wat doen we?

Wij spelen in op uiteenlopende vragen. We helpen bij ontwikkeling van netwerken, bij het opstarten, uitbouwen of effectiever maken van een lerend, collegiaal of relatie-netwerk.

We begeleiden ook bij het zelf-organiserend worden van een groep mensen binnen of buiten een organisatie, bijvoorbeeld bij een gebiedsopgave. En we brengen u graag in contact met andere mensen die enthousiast aan de slag gingen met netwerkend werken.

We gaan het liefst in gesprek over uw vragen en komen met een passend aanbod.

Dienstverlening Omgevingsdienst Midden Holland (begeleiding en training 2018)

Nieuwe dienstverlening Omgevingsdienst Midden Holland

De samenleving verandert en de wetgeving vraagt straks ook een andere benadering. Dat vraagt om andere vormen van dienstverlening, meer netwerk- en meer ontwikkelingsgericht.

Samen met Omgevingsdienst Midden Holland ontwikkelde Bowine Wijffels en Rosa Lucassen van Netwerk&Co een op maat traject voor alle medewerkers gericht op die nieuwe dienstverlening.

De belangrijkste principes die vanuit ‘netwerkend werken’ in de sessies aan bod kwamen; Warm en koud organiseren, het afwegen van alle belangen rondom een specifieke opdracht en het inzetten van creativiteit. In de bijeenkomsten gingen we na een theoretische inleiding steeds praktisch aan de slag aan de hand van door de deelnemers ingebrachte praktijksituaties.

Lees hier het artikel over het traject.

Al tien jaar ontwikkelgroepen Netwerken Werken

In het kader van het programma ‘Provincie van Waarde’ is Provincie Zuid Holland al jaren geleden gestart met interne ontwikkeltrajecten. Ambitie was om de vaardigheden voor de nieuwe rol van de overheid (faciliterende en co-creërende overheid) verder te ontwikkelen. Elke jaar is er 1 of zijn er 2  trajecten en sinds enige tijd faciliteert de provincie ook zogenoemde ‘gebiedsacademies’ om het netwerkend werken in een specifiek gebied rond een concrete uitdaging toe te passen en ook partners daarin toe te rusten. Bij elk van deze activiteiten zijn we betrokken en mede dankzij deze intensieve samenwerking kon het gedachtegoed van Netwerkend Werken verder ontwikkelen.

‘Een netwerk waar energie in zit, krijgt deuren open die anders dicht blijven’.
‘Levende Netwerken in praktijk’

Proeverij

Regelmatig organiseren we een Proeverij met de Netwerkinstrumenten. Tijdens zo’n bijeenkomst spiegelen we praktijkvragen aan de instrumenten voor netwerkend werken. Ze geven nieuw perspectief, ze doen je realiseren waar je zelf staat en er ontstaan nieuwe mogelijkheden. Zo’n proeverij kan een opmaat zijn voor een training/begeleiding ‘Levende Netwerken in praktijk’, waarin het netwerk en/of collega’s zich de instrumenten eigen maken en het vocabulaire leren toepassen op de eigen dagelijkse praktijk.