• Home
  • /
  • HOE WERKEN WIJ

Hoe werken wij

Mensen, die van elkaar ontdekken dat zij dezelfde dromen hebben, voelen energie om met elkaar aan de slag te gaan. Daaruit kunnen plannen en doelen ontstaan. Organisaties stellen doelen vast, en zetten middelen in om die doelen te bereiken, met mensen die de juiste competenties moeten hebben om te doen wat de bedoeling is. Dit is precies het verschil tussen warm en koud organiseren. Beide zijn nodig, maar zonder het warme organiseren wordt het koude organiseren moeizaam.

Initiatieven ontwikkelen zich meestal in netwerken over de grenzen van organisaties heen, en de hiƫrarchie van organisaties biedt dan weinig houvast. Het warme organiseren is belangrijker. Hoe krijg je mensen in beweging? Hoe kun je de energie in een netwerk blijven voeden? Netwerkers weten mensen in beweging te krijgen. Ze maken verbinding, delen ambities en bouwen aan vitale relaties. Goed gereedschap helpt om te benoemen wat ertoe doet in netwerkprocessen.

De professionals van Netwerk&Co werken met het gereedschap, in de vorm van netwerkmodellen en -methodes, gebaseerd op de benadering van Levende Netwerken van Eelke Wielinga (LinkConsult). Voor meer achtergrond over deze tools, zie: www.toolsfornetworkers.nl

Klik hier voor onze privacy verklaring

img
Eerste contact

Na een eerste contact, komen we naar u toe om kennis te maken. Wat is uw vraag? In welke omgeving speelt deze? Wie dragen stukjes van het antwoord bij zich? Wat zit er tussen de huidige situatie en het antwoord?

img
Puzzelen

We puzzelen met u op een eventuele aanpak: hoe zouden we tot een antwoord kunnen komen? Hoe breed moet het antwoord gedragen worden? We maken de ruimte in het gesprek door nieuwe gezichtspunten aan te dragen. Wie zouden betrokken moeten zijn? Wie voelt eigenaarschap? Wie heeft energie en ambities voor de ontwikkeling?

img
Co-creatie

We doen u een aanbod voor op basis van de doorgesproken aanpak. U herkent uw vragen en puzzels, en ook de voetangels en klemmen die ermee gepaard gaan. Natuurlijk gaan we hierover graag met u in gesprek.