Publicaties

'Netwerken met energie' is geen gewoon managementboek. Het is namelijk niet bedoeld voor managers. Het belangrijkste wat er in staat weet de lezer eigenlijk al. En wie het leest krijgt er energie van. Een ongebruikelijk boek, maar wel heel praktisch bruikbaar. 'Netwerken met energie' is een boek voor mensen die beweging willen veroorzaken: voor veranderaars. Ook een manager die dat wil kan veel aan dit boek hebben. Maar om beweging te veroorzaken hoef je geen manager te zijn. 

 

Op de shortlist voor Managementboek van het jaar 2019!

Zie hieronder het filmpje met korte toelichting van de auteurs. 

Heel verheugd zijn we dat we in maart vernamen dat dit boek op de shortlist staat voor de verkiezing van Managementboek van het jaar! Op 18 april is de bekendmaking. We danken de jury die het belang ervan ziet. ’Netwerken met Energie’ biedt immers hoop en gereedschap in deze bange tijden waarin er veel wordt afgebroken van wat ons dierbaar is in de maatschappij. Het boek biedt ook taal want termen als ‘groeicijfers’, ‘efficiëntie’ en ‘afrekenen’ helpen ons niet als we ons in willen zetten voor de goede zaak. Willen we bijdragen aan een samenleving die weer vitaal en gezond is, moeten we leren samenwerken, leren co-creëren en leren omgaan met complexiteit en verschillen. Bestel Managementboek.

 

Het nieuwe netwerken     

Verandering begint meestal los van hiërarchie in organisaties, in ‘warme netwerken’ van mensen die samen iets willen. Vaak zijn er mensen die daarvoor de juiste dingen doen, zonder precies te weten hoe zij het verschil maken. Zij weten meer dan zij kunnen bedenken. Als er energie is tussen mensen, dan wordt er veel mogelijk. Eelke Wielinga en Sjoerd Robijn onderbouwen de theorie dat de energiehuishouding van netwerken van mensen dezelfde is als die in alle vormen van leven in de levende natuur. Daarvan is veel te leren.

Dit boek biedt een praktische filosofie. Het boek biedt taal en instrumenten voor het navigeren in de complexe dynamiek van netwerken. De instrumenten zijn het gereedschap waarmee de professionals van Netwerk&Co werken.

Dit ‘zelfhulpboek’ voor het werken in netwerken is verkrijgbaar in de boekhandel, en ook hier te bestellen.

 

 Interesse in een lezing?

Meer weten over het gedachtegoed? Eelke Wielinga en Sjoerd Robijn verzorgen op maat lezingen over de achtergronden en de principes (Eelke, Sjoerd) en de vele ervaringen in Nederland en daarbuiten met het werken ermee. (Eelke). U kunt direct contact met een van de auteurs opnemen of ons mailen op info@netwerkenco.nlOverige PUBLICATIES