Wat doen we?

Wij spelen in op uiteenlopende vragen. We helpen bij ontwikkeling van netwerken, bij het opstarten, uitbouwen of effectiever maken van een lerend, collegiaal of relatie-netwerk.
We begeleiden ook bij het zelf-organiserend worden van een groep mensen binnen of buiten een organisatie, bijvoorbeeld bij een gebiedsopgave. En we brengen u graag in contact met andere mensen die enthousiast aan de slag gingen met netwerkend werken.

We gaan het liefst in gesprek over uw vragen en komen met een passend aanbod.

Dienstverlening Omgevingsdienst Midden Holland (begeleiding en training 2018)

 

 

De samenleving verandert en de wetgeving vraagt straks ook een andere benadering. Dat vraagt om andere vormen van dienstverlening, meer netwerk- en meer ontwikkelingsgericht.

Samen met Omgevingsdienst Midden Holland ontwikkelde Bowine Wijffels en Rosa Lucassen van Netwerk&Co een op maat traject voor alle medewerkers gericht op die nieuwe dienstverlening. 

De belangrijkste principes die vanuit 'netwerkend werken' in de sessies aan bod kwamen; Warm en koud organiseren, het afwegen van alle belangen rondom een specifieke opdracht en het inzetten van creativiteit. In de bijeenkomsten gingen we na een theoretische inleiding steeds praktisch aan de slag aan de hand van door de deelnemers ingebrachte praktijksituaties. 

Lees hier het artikel over het traject.  

 

BEGELEIDEN EN ONTWIKKELEN

Expertise & Coaching  

 

‘Een netwerk waar energie in zit, krijgt deuren open die anders dicht blijven’.

onderzoeken

Wij brengen deelnemers en hun begeleiders in een netwerk meer in hun kracht, zij kunnen positie innemen door onze expertise en coaching. We kijken mee in verschillende fases van een initiatief of netwerk en begeleiden daarin.

We bieden taal voor de dynamiek en de coherentie in de samenwerking. Samen met de deelnemers leggen wij focus op het verzachten van obstakels zodat kansen en oplossingen sneller gevonden worden.

‘Een netwerk waar energie in zit, krijgt deuren open die anders dicht blijven’.

Proeverij

‘Levende Netwerken in praktijk’

onderzoeken

Regelmatig organiseren we een Proeverij met de Netwerkinstrumenten. Tijdens zo’n bijeenkomst spiegelen we praktijkvragen aan de instrumenten voor netwerkend werken. Ze geven nieuw perspectief, ze doen je realiseren waar je zelf staat en er ontstaan nieuwe mogelijkheden. Zo’n proeverij kan een opmaat zijn voor een training/begeleiding ‘Levende Netwerken in praktijk’, waarin het netwerk en/of collega’s zich de instrumenten eigen maken en het vocabulaire leren toepassen op de eigen dagelijkse praktijk.